VÆLG DEN RIGTIGE PLACERING

Langt de fleste kuglepenne er udstyret med en clips – og på nogle modeller er det endda muligt at trykke et logo eller budskab på selve clipsen.

Når man så skal vælge hvor på pennen logoet skal placeres, er det nødvendigvis altid i forhold til kendte landemærker på kuglepennen – landemærker som jo har indflydelse på hvordan man holder på pennen når den bruges, hvor det er muligt at påføre trykket, hvordan den ligger på bordet og derfor også hvordan logoet eller budskabet kan præsenteres. Denne vejledning er beregnet til de kuglepenne der er udstyret med clips. Dog vil de fleste af principperne også gælde for modeller uden clips.

I guiden her, er det den populære Raja Chrome der har stået model.

Kuglepen holdt i hånd - Billigekuglepenne.dk

01. Læseretningen

Ligesom vi er vant til læseretningen på et bogomslags ryg, er der også en norm for hvordan vi forventer at se på en kuglepen med logo. Selvom der uden tvivl findes kuglepenne med tryk i alle retninger og på alle dele af pennen, er der alligevel en generel retning vi læser budskabet på pennene. Udgangspunktet her bliver nødvendigvist hvordan vi holder på en kuglepen – og selvom der finde både højre- og venstrehåndede kuglepennebrugere, må man ligesom med saksen vælge én frem for den anden. Derfor er det den højrehåndedes måde at holde pennen på, der afgør hvordan vi typisk læser tekster påtrykt reklamepennene.

Illustrationen viser en kuglepen, med spidsen pegende mod venstre – samme retning som hvis vi holder den i hånden for at skrive – og dette bliver altså udgangspunktet for læseretningen på pennen.

Hvis der så skal trykkes flere linier tekst på reklamepennen, eller en tekst på begge sider af pennen, bevares tekstretningen altså – således at når man ruller pennen mellem fingrene, vil alle budskaber og logoer kunne læses i den samme retning.

Kuglepen holdt vandret - Billigekuglepenne.dk

02. Pennen på bordet

Når en reklamekuglepen med clips ligger på en flade, bliver clipsen en naturlig begrænsning for hvilke sider af pennen der er synlige. Af den grund bliver et logo oftest trykt på én eller begge sider af reklamepennen, frem for at placere logoet under clipsen eller på kuglepennens side modsat clipsen.

For at holde omkostningerne nede vælger mange kun at trykke budskabet på reklamepennens ene side – og eftersom siden til højre for clipsen oftest bliver set når den holdes i hånden og når den ligger på bordet, falder valget helt naturligt her. Af netop samme grund, er standard valget hos billigekuglepenne.dk placeringen “Til højre for clipsen”.

Raja Chrome liggende på bord - Billigekuglepenne.dk

03. Den stående pen

Selvom kuglepennens sider oftest bliver benyttet, udelukker det ikke at man placerer trykket på kuglepennens bagside eller under clipsen. Her er det typisk trykkets udformning der er afgørende for valget af trykplacering. Et lille emblem kan for eksempel stå alene under clipsen, således at pennen præsenteres stående lodret, eller måske er det i stedet selve budskabet der suppleres af trykplaceringen.

Alt er muligt… næsten – og det er kun fantasien der sætter grænser.

Kuglepen holdt lodret - Billigekuglepenne.dk

Vi anbefaler

BARON EXTRA

Sort
Grøn
Lys Blå
Blå
Rød
Orange
Gul
DKK 2.31 (u/tryk)

PIER OFFICE

Sort
Grøn
Blå
Rød
DKK 1.61 (u/tryk)

RAJA CHROME

Hvid
Grå
Sort
Grøn
Mørk Grøn
Lime
Lys Blå
Blå
Cyklame
+5
Lilla
Rød
Orange
Gul
Maroon
DKK 5.81 (u/tryk)

SEMYR GRIP CHROME

Hvid
Sort
Grøn
Lime
Lys Blå
Blå
Cyklame
Lilla
Rød
+3
Orange
Gul
Maroon
DKK 5.60 (u/tryk)